Избери език:
 
 

Голи сарми със сос



Необходими продукти:

Кайма Класик 500г. ПИКАНТ
Яйце - 1бр.
Ориз - 100г.
Брашно 2-3 супени лъжици
Малка глава лук
Бели корени от магданоз,целина или пащърнак
Морков - 1бр.
Олио или масло  3-4 супени лъжици
Дафинов лист, бахар - 2 зърна, черен пипер 4-5 зърна, черен пипер, сол,лимонов сок или оцет
Кисели краставички 2-3 бр.


Начин на приготвяне:


  Оризът се сварява в леко подсолена вода. От каймата Класик ПИКАНТ, ориза и яйцето се оформят кюфтетата. Овалват се в брашното. Във вряща подсолена вода се слагат: цялата глава лук, нарязаните моркови и корени, дафиновият лист, зърната бахар и черен пипер. След като зеленчуците омекнат, се прибавят кюфтетата. Ястието се вари на тих огън до сваряване на ориза. Кюфтетата се изваждат , а отварата се прецежда.
  Брашното се пържи в мазнина докато получи златист цвят.  Добавя се отварата и се приготвя соса. 
  
  Голите сарми се заливат с приготвения сос като има два начина:
1. Към соса се прибавя лимонов сок на вкус, а при сервирането се поръсва със ситно нарязан магданоз.
2. Нарязаните на дребно кисели краставички се разбъркват със соса. Голите сарми се заливат с него и се поръсват със смлян черен пипер.
 


 
 

• Голи сарми със сос • Сарми със зелеви листа • Баница с кайма • Коледна капама със зелев лист • Френска диета с месо (за две седмици) • Пържени кюфтета
 
НАЧАЛО l ЗА НАС l ПРОДУКТИ l ПОЛЕЗНО l НОВИНИ l КОНТАКТИ
2018, Всички права запазени. Голи сарми със сос