Избери език:
 
 

Баница с кайма


Продукти:

1 пакет точени кори
 Кайма универсална Пикант - 500 гр.
1 глава лук
1 домат
1 чушка
3 яйца
Кисело мляко 3 супени лъжици
1/2 газирана вода
зехтин/масло/олио
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
 

Начин на приготвяне:
   Слагаме зехтин в един тиган, когато се загрее - добаваме нарязания на дребно лук. След като лука се запържи, добавяме нарязаните на много дребно чушка и домат и запържваме още малко. Добавяме каймата с подправките и я изпържваме добре, след което я оставяме да изстине малко. Намазваме тавичката хубаво с олио или масло. Вземаме две от корите и слагаме малко от изпържената кайма в единия край, след което навивеме на руло. Завиваме така всички кори и ги поставяме в тавичката. 
    След като разбием 3те яйца, добавяме към тях и смесваме 3 супени лъжици кисело мляко, олио и газираната вода. Нарязваме корите на парчета и заливаме с разбитите яйца, кисело мляко и газирана вода. Баницата се пече в загрята на 200 градуса фурна около 15 минути.
    Добър апетит!!!


 
 

• Голи сарми със сос • Сарми със зелеви листа • Баница с кайма • Коледна капама със зелев лист • Френска диета с месо (за две седмици) • Пържени кюфтета
 
НАЧАЛО l ЗА НАС l ПРОДУКТИ l ПОЛЕЗНО l НОВИНИ l КОНТАКТИ
2017, Всички права запазени. Баница с кайма