Избери език:
 
 

Коледна капама със зелев лист



Необходими продукти:

250г. - свинско месо
250г. - телешко месо
Пилешки бутчета - 4бр.
250 г. кайма смес - Пикант
250 г.наденица Класик - Пикант
Пушени гърди, бекон, пилешки дреболии, черен дроб, топено сирене, гъби.
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4 с.л. ориз
черен пипер,червен пипер, кимион, чубрица
дафинов лист,бахар,сух копър
3-4 супени лъжици олио
1-2 чаши червено вино
зелев сок,сол

Начин на приготвяне

   Нарязваме месото на хапки. Овкусяваме с малко сол,черен и червен пипер, кимион, счукан чесън и чубрица и оставяме да престои в хладилника поне половин час в покрит съд. Размиваме каймата с малко вода и я смесваме със ситно нарязания лук и ориза. Съединяваме двете смеси като прибавяме дафиновия лист, бахара, копъра и половината от виното.
   В дълбок съд  /предварително намаслен/ слагаме  лист от кисела зелка. Нареждаме останалите листа по стените на съда и поставяме приготвената смес от месото и каймата. Нареждаме отгоре нарязаната наденица.  Завиваме всичко със зелевите листа за да стане голяма сарма. Смесваме зелевия сок, водата и останалото количество вино и ги наливаме в съда докато покрие ястието.Отгоре намазваме с мазнината. Поставяме съда в студена фурна. След завиране печем на около 200 градуса.
  Сервира се като се обръща върху голяма чиния и се реже като торта.
 

 
 

• Голи сарми със сос • Сарми със зелеви листа • Баница с кайма • Коледна капама със зелев лист • Френска диета с месо (за две седмици) • Пържени кюфтета
 
НАЧАЛО l ЗА НАС l ПРОДУКТИ l ПОЛЕЗНО l НОВИНИ l КОНТАКТИ
2018, Всички права запазени. Коледна капама със зелев лист