Нашата история


В средата на 90-те години на ХХ-ти век пазарът на месо и месни продукти нараства. В този периоднавлизат десетки месопреработвателни частни компании с локално и национално присъствие.

Търсенето на месо и месни нараства във всички области на потребление – домакинства, обществено хранене. Откриват се нови ниши и възможности за успешен бизнес. Към този момент основно се предлагат кайма, пилешки и свински разфасовки.

В началото на 1998 г. Славчо Атанасов решава да пренасочи натрупаните знания от техникума и университета, както и опита си на инженер-технолог и главен готвач в собствен бизнес за производство на полуфабрикати и готови храни.

Началото е поставено в малко помещение с 30 м2. Включва се цялото семейство, обединени от идеята да предложат нещо различно, вкусно и успешно. Всички рецепти се създават, развиват и тестват многократно преди да се появят на пазара. Изминатият път е изпълнен с трудности, но удоволствието от постигнатото е по-силно.

С включването на бизнес партньора и състудент Йордан Вачев през 1999 г. компанията започва нов етап от своето развитие.

Днес Пикант Трейд е един от водещите производители на охладени и замразени продукти,  уважаван партньор в Ритейл и ХоРеКа.

Компанията развива производствената си дейност в собствена производствена база с близо 3000 м2  площ, модерно оборудване и технологии, и отлично сработен екип.
 
Ключови моменти в развитието:

➢    1998 г.  – стартиране на редовно производство
➢    2006 г.  –  изграждане на собствена производствена база
➢    2017 г.  – нови производствени линии за пържени и панирани продукти
➢    2021 г.  – въвеждане на пазара на полуготови супи

 МЕНЮ

Начало
Новини
Рецепти
Контакти

ЗА НАС

Мисия, визия, ценности
Производство
Търговия
Сертификати

ПИКАНТ

Продукти от мляно месо
Деликатеси
Термично обработени

ХАПКА

Месни
Безмесни
Супи
Хапка грил

КОНТАКТИ

гр. Варна, ул. "Лиляна Ставрева"№8
GSM: 0887/567 467
E-mail: office@pikant.bg© 2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни